Antonie Solomon – Primar

114891maxim

Antonie Solomon a fost trimis în judecată de DNA Piteşti pentru luare de mită în formă continuată şi de fals intelectual, alături de Cornel Penescu, patronul hipermarketului PIC şi de alţi doi angajaţi ai magazinului, Dragoş Stancu şi Gheorghiţă Pieca. Solomon este acuzat că, în perioada februarie – noiembrie 2006, a primit suma totală de 50.000 de euro de la acţionarul principal al SC PIC SA, Cornel Penescu, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova.

În martie 2010 dosarul a fost înregistrat pe rolul tribunalului Argeş, iar pe 7 iulie dosarul 6618/121/2010 a fost la cererea lui Penescu la Tribunalul Galaţi. Solomon a fost arestat preventive între 3 martie şi 8 septembrie 2010.

Update:

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-a pronunţat pe 11 iulie 2013 în dosarul în care senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, şi omul de afaceri Cornel Penescu sunt acuzaţi de corupţie. Magistraţii au decis să îl condamne pe Antonie Solomon la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă fiind stabilită şi pentru Cornel Penescu. 

Update:

Tribunalul Dolj a decis pe 10 decembrie 2014 eliberarea din penitenciar a fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon. Pe 13 noiembrie Judecătoria Craiova a luat decizia de a-l elibera condiţionat pe fostul edil, însă decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la Tribunalul Dolj. Contestaţia a fost judecată în data de 10 decembrie 2014, iar magistraţii au decis că Antonie Solomon poate fi eliberat condiţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *