Avocatul Bogdan Mitrache, în arest pentru trafic de influență

199863maxim

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a avocatului Bogdan Mitrache, acuzat că i-a cerut 20.000 de euro lui Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, pentru a-l scăpa de un dosar penal aflat pe rolul Curții de Apel Craiova.

Potrivit anchetatorilor povestea șpăgii cerute de avocatul Bogdan Mitrache, fiul avocatului Vasile Mitrache şi fratele judecătorului Andrei Mitrache de la Curtea de Apel Craiova, a început în luna octombrie 2013, când avocatul i-a cerut lui Vasile Anghel suma de 10.000 de euro pentru a obține o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acesta din urmă și fiul său erau judecați pentru înșelăciune.

Aavocatul Mitrache a fost arestat preventiv, iar pe 20 iulie 2014, procurorii au anunțat că dispun trimiterea lui în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Pentru că fratele avocatului Mitrache este judecător la Curtea de Apel Craiova, dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești.

Bogdan Mitrache mai este cercetat pentru trafic de influenţă în formă continuată într-un alt dosar penal intrumentat tot de procurorii DNA din Craiova. Anchetatorii au reținut că, în cursul anului 2013, Bogdan Mitrache i-a cerut 29.000 de euro lui Călin Ionel, zis Nixon, bani pe care i-a şi primit în trei tranşe. În schimbul banilor, avocatul Mitrache l-a lăsat pe Nixon să creadă că are influenţă asupra judecătorilor de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi că îi poate determina să dea o soluție favorabilă într-un dosar penal.

În aprilie, anul acesta, Nixon a fost condamnat însă la doi ani de închisoare cu executare, motiv pentru care a început să-l ameninţe pe avocatul Mitrache, pentru a-i da banii înapoi, plus o dobândă. În final, Călin a reuşit să scoată de la avocat 3.000 de euro, un autoturism Touareg evaluat la 6.500 de euro, un teren în localitatea Drăgăşani, evaluat la 15.000 de euro, şi suma de 4.000 de lei. Văzând că nu mai poate scăpa de romii craioveni, avocatul a hotărât să-i denunţe. Pe 9 mai, Ionel Călin şi concubina acestuia, Ştefania Călin, au fost prinși în flagrant în timp ce primeau de la avocatul Mitrache suma de 10.000 de euro.

Update:

Pe 8 septembrie 2014, instanța a prelungit mandatul de arestare emis pe numele inculpatului Bogdan Mitrache, care este deținut în Penitenciarul Colibaşi.

Hotărârea instanței a fost contestată de avocatul Mitrache, însă joi, pe 18 septembrie 2014, Curtea Supremă i-a respins acțiunea ca nefondată. Bogdan Mitrache va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *