Adrian Duicu, baronul de Mehedinți, judecat după gratii

203033maxim

La sfârșitul lunii iulie, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Adrian Duicu și a altor nouă inculpați, printre care se numără fostul șef al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, dar și președinta CAS Mehedinți, Elisabeta Rolea, și directoarea Spitalului de Urgență Mehedinți, Doina Burugă. 

Printre acuzațiile aduse celor zece inculpați se numără cumpărarea de influență, darea și luarea de mită, traficul de influență, primirea de foloase necuvenite ori falsul în înscrisuri sub semnătură privată. Pe scurt, baronul de Mehedinți este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru ca două terenuri din Orşova să ajungă la familia comisarului-șef Ştefan Ponea, în schimb, şeful IPJ Mehedinţi urmând să-l scape pe Duicu de un proces cu Agenţia Naţională de Integritate. De asemenea, acelaşi Adrian Duicu este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a-i obţine un post de conducere lui Ponea, dar și soției acestuia, procurora Elisabeta Ponea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. 

De asemenea, procurorii anticorupție au reținut că Duicu a făcut „afaceri“ asemănătoare cu conducerea CAS Mehedinți, cu cea a Spitalului de Urgență Mehedinți, în același dosar de corupție fiind deferiți justiției și avocatul Damian Stănoiu, Daniela Popescu, director executiv în cadrul CJ Mehedinți, o consilieră a CAS Mehedinți, dar și un realizator TV. După trimiterea în judecată, pe 22 august, Curtea de Apel București a hotărât să mențină arestul preventiv al celor trei inculpați, Duicu, Ponea și Popescu, dar și să respingă cererile acestora de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Avocații celor trei arestați au contestat hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel București, iar pe 29 august, Curtea Supremă le-a respins contestațiile. Astfel, Duicu, Ponea și Popescu sunt judecați în continuare în stare de arest preventiv în dosarul de corupție care se află pe rolul Curții de Apel București.

Update:

În decembrie 2014 magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să mențină arestul la domiciliu pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *