Bogdan Oane – Avocat

Bogdan Oane, avocat în cadrul Baroului Dolj, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova în august 2011, fiind acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anchetatorii au reţinut că, în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, inculpatul, în calitate de avocat, a pretins şi primit suma de 300 de euro de la un denunţător.

În schimbul banilor a promis că va interveni pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru a nu-l trimite în judecată pe denunţător pentru încălcarea unor prevederi la regimul circulaţiei pe drumurile publice.Pentru a ascunde infracţiunea de corupţie, avocatul a inserat în contractul de asistenţă juridică pe care l-a încheiat cu denunţătorul unele „împrejurări necorespunzătoare adevărului. Dosarul nr. 1624/54/2011 a fost înaintat pentru judecare Curţii de Apel Craiova.

Update:

Dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 22 august 2011, instanţă care s-a pronunţat vineri, 7 februarie.
Magistraţii craioveni au hotărât să-l condamne pe avocatul Bogdan Oane pentru ambele infracţiuni, iar în final au dispus să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi două luni de închisoare, primită pentru trafic de influenţă.
De asemenea, instanţa a dispus anularea contractului de asistenţă juridică nr. 14/18.11.2009, seria 028804, dar şi ca inculpatul să achite suma de 5.000 de lei drept cheltuieli de judecată. Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu a fost însă definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *