Cătălin Ștefan Bănică, doi ani şi zece luni de închisoare

Pe 6 iunie 2010 a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie (dosar nr. 1729/54/2010) ofiţerul de poliţie Cătălin Ștefan Bănică din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Dolj. A fost acuzat că a încasat sume importante de bani percepând taxe pentru a muşamaliza diferite dosare penale întocmite pe numele unor persoane.

Update:

Fostul poliţist a primit două pedepse de câte doi ani şi zece luni de închisoare pentru două fapte de luare de mită, iar pentru a treia, un an de închisoare. Pentru distrugere de înscrisuri a fost condamnat la cinci luni de închisoare, pentru fals material în înscrisuri oficiale – la alte cinci luni, pentru uz de fals – la două luni, iar pentru trafic de influenţă – la un an şi zece luni de închisoare. Judecătorii au decis ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de doi ani şi zece luni de închisoare.

Update:

Inculpatul și procurorii anticorupție au atacat cu apel hotărârea Curții de Apel Craiova, iar, pe 8 octombrie2014, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat hotărârea definitivă în acest dosar de corupție. Bănică a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *