Cornel Andrei – Primar Cârna

130563maxim

Cornel Andrei, fostul primar al comunei doljene Cârna, a fost trimis în judecată în iunie 2011 pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, dosarul nr. 1375/304/2011 fiind pe rolul Judecătoriei Segarcea .

Este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea că a încheiat mai multe contracte pentru executarea unor lucrări publice fără a respecta procedurile privind achiziţiile publice şi organizarea de licitaţii, prejudiciu total fiind de  367.000 de lei.

Update:

După ce au amânat de două ori luarea unei hotărâri în acest dosar pe 25 iulie 2014 magistrații Judecătoriei au hotărât să-l achite pe inculpat pentru toate acuzațiile aduse de procurori. Astfel, instanța a invocat art. 10, lit. a și d (fapta nu există și faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii) din vechiul Cod de Procedură Penală și a dispus achitarea inculpatului pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

După ce a fost arestat, Cornel Andrei a declarat că este nevinovat şi că este vorba de un dosar confecţionat, pentru că „sunt interese mari în Cârna“. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea au precizat pentru GdS că vor ataca cu apel hotărârea instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *