Dr. Dragoș Gabriel Găman, șeful Clinicii de Hematologie

203231maxim

Șeful Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ Craiova, prof. univ. dr. Dragoș Gabriel Găman, a fost arestat în data de 20 iunie 2014 la domiciliu timp de 30 de zile pentru trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant primind 500 de euro de la o persoană căreia îi promisese că va interveni la alți medici pentru a-i pensiona mama pe caz de boală. 


Povestea arestării șefului clinicii de hematologie, Dragoș Gabriel Găman, a început în urmă cu două luni. Pe 28 aprilie, Silvia Gună s-a dus la doctorul Găman pentru a o pensiona pe caz de boală pe mama ei, Sanda. Pentru acest lucru, Găman i-ar fi cerut 500 de euro cu promisiunea că va interveni la medicul-șef al comisiei de expertiză din subordinea Casei de Pensii Dolj. Atunci, Silvia Gună l-a reclamat pe Găman la Parchetul Județean, iar procurorii au dispus, pe 10 iunie, începerea urmării penale IN REM (pentru faptă, nu față de o anumită persoană – n.r.). 

Câteva zile mai târziu, sub supravegherea procurorilor, Silvia i-ar fi dat banii lui Găman în biroul acestuia. Doctorul a fost prins în flagrant, iar procurorii au dispus punerea lui sub urmărire penală. În aceeași zi, Găman a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 20 iunie a fost trimis în fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au respins însă propunerea și au decis ca Găman să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile, sentință care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Pe 20 iunie, procurorii au cerut arestarea preventivă a medicului Găman, însă Tribunalul Dolj a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului, măsură care a fost prelungită pe 16 iulie. Săptămâna trecută, pe 14 august, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât că inculpatul poate să-și părăsească domiciliul de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00, pentru a se prezenta la locul de muncă de la Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic „Filantropia“ Craiova.

Tribunalul Dolj a dispus pe 1 septembrue începerea judecării profesorului universitar dr. Dragoș Gabriel Găman. Tribunalul Dolj a analizat și respins toate cererile și excepțiile formulate de avocatul lui Găman. Instanța a constatat legalitatea sesizării cu rechizitoriul nr. 364/P/2014 din 14 iulie 2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și a dispus „începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Găman Gabriel Dragoş“. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *