Gheorghe Daici, Ionel Păpălă, Aurel Bojenoiu – Primăria şi Consiliul Local Craiova

 

Fostul consilier local Aurel Bojenoiu a

Fostul consilier local Aurel Bojenoiu

Dosarul de corupţie în care sunt judecaţi Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă, foşti angajaţi ai Serviciului Disciplina în Construcţii al Primăriei Craiova, dar şi fostul consilier local Aurel Bojenoiu, se află pe rolul instanţelor de pe 16 decembrie 2008.

Procurorii DNA Craiova au reţinut că, în toamna anului 2006, consilierul local Aurel Bojenoiu, a obţinut fără licitaţie un teren al municipalităţii, pentru firma SC TICSIM SRL. Daici şi Papală sunt funcţionarii care au semnat, respective întocmit, un raport în care s-a menţionat în fals că pe terenul solicitat de această firmă exista o construcţie provizorie. Pe 8 decembrie 2010, Curtea de Apel Craiova i-a condamnat pe cei trei inculpaţu la câte un an de închisoare. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus casarea cauzei şi retrimiterea spre rejudecare la Curtea de Apel Craiova.

Update:

Pe 30 noiembrie 2010, magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au condamnat pe cei trei inculpaţi la câte un an de închisoare cu executare, însă hotărârea a fost atacată cu recurs. În decembrie 2011, Curtea Supremă a hotărât ca dosarul să fie rejudecat de Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat din nou în februarie 2013. De data aceasta, Bojenoiu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, iar Daici şi Păpălă au primit un an şi patru luni, respectiv un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru infracţiunile comise.

Tot în februarie 2013, deşi hotărârea instanţei nu era definitivă, Daici şi Păpălă au plecat de la Serviciul Disciplina în Construcţii, serviciu mutat între timp la Poliţia Locală Craiova. Inculpaţii au făcut din nou recurs, iar pe 27 martie, anul acesta, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv. Magistraţii bucureşteni au hotărât ca Aurel Bojenoiu să execute un an şi jumătate de închisoare, iar Daici şi Păpălă – câte un an.

Update:

După aproximativ patru luni de când a fost condamnat definitiv, Ionel Păpălă a formulat la Judecătoria Craiova o cerere de eliberare condiționată, însă i-a fost respinsă pe 22 iulie 2014. Condamnatul a contestat decizia instanței, iar joi, 25 septembrie 2014 Tribunalul Dolj a hotărât ca Păpălă să fie eliberat condiționat din penitenciar. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă.
Alt inculpat din acest dosar penal, fostul consilier Aurel Bojenoiu, a formulat pe 22 septembrie o cerere de eliberare condiționată din penitenciar și urmează ca magistrații de la Judecătoria Craiova să hotărască dacă Aurel Bojenoiu va ieși din penitenciar.
În schimb, Gheorghe Daici este încă în penitenciar și nu s-a adresat până acum instanței cu o cerere de eliberare condiționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *