Ioan Negreţ – Primar

129495maxim

Ioan Negreţ, fostul primar din Băileşti, a fost trimis în judecată în anul 2006, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi contabilul Poliţiei Comunitare din localitate, Ion Berbecaru. Potrivit DNA, Negreţ ar fi primit de la reprezentantul unei firme, prin intermediul lui Ion Berbecaru, suma de 1.500 de lei, pentru a aproba plata contravalorii lemnelor de foc livrate de firma respectivă către şcolile aflate în subordinea primăriei.

Update:

Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Negreţ la şase luni de închisoare, iar pe Berbecaru la un an şi şase luni de închisoare. A urmat apelul, iar în iunie 2009, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au menţinut pedepsele date de colegii lor de la Tribunalul Dolj. Procurorii DNA au făcut recurs împotriva sentinţei, dosarul de corupţie al celor doi inculpaţi fiind înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe 31 noiembrie 2009. Pe 29 aprilie 2010, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au considerat că instanţele din Craiova au fost cam „iertătoare“ cu inculpaţii, aşa că au dispus rejudecarea acestora, dosarul fiind înapoiat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova.
 În octombrie 2011, după mai bine de şase ani de la trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi, instanţa a analizat din nou probele din acest dosar şi i-a condamnat şi pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. De data acesta, Ioan Negreţ a primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar Berbecaru a rămas cu pedepasa de un an şi jumătate cu suspendare.
Hotărârea dată de Curtea de Apel Craiova a putut fi atacată cu recurs.

Cheltuieli mult mai mari decât şpaga

Tot în octombrie 2011, judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 1.500 de lei de la Negreţ şi au menţinut sechestrul pus pe sumele de 300 de euro şi 941 de lei ridicate de anchetatori de la acesta. În plus, cei doi inculpaţi au fost obligaţi să plătească câte 8.500 de lei drept cheltuieli judiciare către stat şi aproape 5.000 de lei drept cheltuieli cu judecata ale SC Corp Mobil Impex SRL, care s-a constituit parte civilă în dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *