Khalil Haney şi Khalil Barham – Medici ginecologi

Medicul ginecolog Khalil Haney (cu glugă)

Medicul ginecolog Khalil Haney (cu glugă)

Pe 22 martie 2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj i-au prins în flagrant pe Khalil Haney, medic ginecolog la Spitalul Municipal Calafat, şi Khalil Barham, ginecolog la Spitalului din Segarcea.

Ambii au fost acuzaţi de luare de mită, după ce s-a probat că cereau diverse sume de bani pacientelor „condiţionând actul medical de primirea banilor“.

Medicul ginecolog Khalil Barham

Medicul ginecolog Khalil Barham

Khalil Bahram a fost trimis în judecată pe 30 mai 2012, dosarul nr. 9783/63/2012 fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Khalil Haney este judecat începând cu data de 4 mai pentru luare de mită. Dosarul nr. 8125/63/2012 este pe rolul tribunalului Dolj.

Update:

Doctorul Khalil Barham, angajat al Spitalului din Segarcea, a fost prins în flagrant pe 22 martie 2012, în urma unei acţiuni a ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Flagrantul a fost pus la cale de ofiţerii anticorupţie după ce o pacientă a medicului Barham s-a plâns că acesta i-a cerut 1.000 de lei pentru o cezariană.

După acestă întâmplare, medicul a fost audiat, însă procurorii nu au dispus nici o măsură faţă de acesta, hotărând să îl cerceteze în continuare în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Ulterior, pe 30 mai, după ce mai multe paciente au depus plângeri împotriva medicului Khalil Barham, acesta a fost trimis în judecată, iar, în mai 2013, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la trei ani de închisoare cu executare.

Judecătorii au hotărât și ca inculpatul să dea înapoi banii primiţi drept mită de la paciente – 1.000 de lei, 1.600 de lei, 100 de euro şi 100 de lei şi 250 de lei, dar şi să achite cheltuieli de judecată în valoare de 2.400 de lei.

Decizia Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de medic, iar, pe 30 ianuarie 2014, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea, hotărârea fiind definitivă. Pe 4 februarie  2014, Khalil Barham a fost încarcerat.
Ulterior, la începutul lunii iunie 2014, Khalil Barham a formulat la Curtea Supremă un recurs în casație, o cale extraordinară de atac, însă judecătorii bucureșteni i-au respins pe 2 octombrie 2014 acțiunea ca nefondată. Prin urmare, medicul Khalil Barham își va executa în continuare pedeapsa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *