Liviu Bană, director şcoală şoferi, doi ani de închisoare cu suspendare

Liviu Bană, directorului şcolii de şoferi SC DRIVESTEST LIVIU BANĂ SRL Craiova, a fost trimis în judecată în mai 2012, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 400 de lei de la un cursant, bani în schimbul cărora trebuia să-i aranjeze proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.161919maxim

Update:

Povestea în cazul lui Liviu Bană, directorul  a început atunci când un craiovean a sesizat poliţiştii anticorupţie că, în timp ce efectua cursurile acestei şcoli de şoferi, instructorul auto i-a spus că, pentru a fi sigur că va promova proba practică, va trebui să dea câte 100 de euro pentru fiecare dintre categoriile pentru care dă examen. Totodată craioveanul instructorul i-a mai spus craioveanului că va afla mai multe despre acest lucru de la şeful şcolii de şoferi, Liviu Bană. În baza acestui denunţ, anchetatorii au cerut şi obţinut interceptarea convorbirilor telefonice ale instructorului şi ale lui Bană. Din interceptări, anchetatorii au aflat că Bană aflase despre denunţ, dar şi despre acţiunea de prindere în flagrant înainte ca denunţătorul să-i dea cei 100 de euro pentru „aranjarea“ probei practice pentru categoria C. Ulterior, pe 25 mai 2011, denunţătorul a susţinut proba practică a examenului, însă a fost declarat respins. În aceeaşi zi, anchetatorii au interceptat o convorbire telefonică în care Bană îi povestea soţiei sale cum a aflat că era înregistrat.

Poliţiştii anticorupţie au continuat supravegherea lui Bană, iar, pe 27 martie 2012 , alt craiovean a sesizat că a făcut cursurile la aceeaşi şcoală, iar Bană i-a spus că pentru a fi sigur că trece „oraşul“ trebuie să-i dea între 300 şi 400 de lei sau 100 de euro pentru a „aranja“ examenul cu poliţistul examinator. Ca să îl convingă că are şanse foarte mici de a trece „oraşul“ fără bani, Bană i-a povestit păţania unui prieten bun.

După ce a fost examinat, denunţătorul s-a întâlnit din nou cu instructorul Bană, care i-a cerut banii. „Să îmi laşi şi mie alea“, iar la întrebarea denunţătorului „Cât?“, inculpatul a spus: „Patru milioane“. Ulterior, după primirea banilor de la denunţător, inculpatul a fost oprit în trafic de oamenii legii, banii marcaţi fiind găsiţi în maşina sa.   Povestea în cazul Bană s-a încehiat după ce acesta a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2012, iar, în decembrie, Tribunalul Dolj l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul a făcut apel împotriva hotărârii date de judecătorii de la Tribunalul Dolj, însă, instanţa a luat act că inculpatul Liviu Bană şi-a retras apelul, iar sentinţa dată de Tribunalul Dolj a rămas definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *