Medicul Dan-Nelu Anuşca, închisoare cu suspendare pentru luare de mită

186555maxim

Dan-Nelu Anuşca, medic ortoped la Spitalul de Urgenţă Craiova şi conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a fost arestat preventiv pe 17 octombrie 2012, iar după două săptămâni a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie au fost sesizaţi, pe 15 octombrie 2012, de sora unei paciente a medicului, care a povestit că a reuşit să-l „supere“ pe doctorul Anușca după ce îi dăduse numai 800 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.

Anul trecut, la începutul lunii mai 2014, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, pedeapsă din care au fost scăzute cele cinci luni petrecute de medic în arest.
Sentinţa tribunalului a fost atacată cu apel de inculpat, iar în 14 martie 2014, Curtea de Apel Craiova a admis acţiunea medicului Dan-Nelu Anuşca şi l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Update:

Medicul ortoped Dan-Nelu Anuşca a formulat, la Curtea Supremă, un recurs în casație. Pe 8 septembrie 2014, judecătorul de la camera de consiliu a admis în principiu cererea de recurs în casație formulată de medicul Anușca și a dispus trimiterea cauzei pentru judecare la completul C6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *