Mihai Anghel (Cerelacom, Cervina)

Cercetat de DIICOT pentru returnări ilegale de TVA. Iniţial, dosarul a fost instrumentat tot de DIICOT, a fost preluat de DNA, iar în 2011 s-a întos la DIICOT. Anchetatorii au stabilit iniţial că Anghel a obţinut în perioada 2002 – 2006, prin intermediul firmelor sale, returnări de TVA de peste 16 milioane de lei – aproximativ cinci milioane de euro la acea dată – de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj.

Beneficiare efective ale acestor restituiri de TVA au fost SC Cerealcom SA (4,5 milioane de lei), SC Cervina SA Segarcea (3,4 milioane de lei), SC Oltyre SA Craiova (2,8 milioane de lei), SC Redias SA Redea, judeţul Olt (4,9 milioane de lei), SC Crama Segarcea SRL (370.000 de lei).

În acest dosar, Mihai Anghel este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals, uz de fals şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ulterior, DNA a stabilit că prejudicial a fost de aproximativ 200.000 de euro, motiv pentru care dosarul a fost restituit pe 29 martie 2011 la DIICOT Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *