Samir Sprânceană

153179maxim

Samir Ionel Sprânceană a fost trimis în judecată alături de Adrian Marius Berceanu, Lucian Roland Împuşcătoiu şi Florinela Luminița Dobre în august 2006. Acuzaţii: înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii, spălare de bani şi evaziune fiscală. Prejudiciu: 66 milioane de lei. Dosarul cu numărul 8719/3/2006 se află încă pe rolul Tribunalului Dolj.

Update:

Procurorilor DIICOT – Structura Centrală au stabilit că, între iulie 2003 şi octombrie 2004, grupul infracţional din care făceau parte Samir Sprânceană, Adrian Marius Berceanu, Roland Împuşcătoiu, Florinela Dobre, Petrişor Crăciun, Alin Popa şi Florinel Buioca a solicitat şi obţinut ilegal, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, TVA cu titlu de rambursare de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj în valoare de 659.188.708.982 de lei vechi.

Procurorii Parchetului General au explicat că banii obţinuţi din rambursările ilegale de TVA au fost ridicaţi în numerar sau au fost transferaţi în conturile SC KIRA GROUP SRL şi SC OLTENIA NETWORK CABLE SRL, societăţi la care Sprânceană, Berceanu şi Florinela Luminiţa Dobre erau asociaţi şi administratori, cu motivaţia „achiziţii agricole“ sau „plată salarii“, deşi firmele respective nu au achiziţionat niciodată produse agricole, iar societăţile comerciale nu au avut salariaţi în acea perioadă. Pentru a obţine returnările de TVA, Samir şi partenerii săi de afaceri au fost ajutaţi, printre alţii, de Petrişor Crăciun, Alin Popa şi Florinel Buioca, care, prin mai multe societăţi comerciale, au emis documente financiar-contabile ce atestau diverse operaţiuni comerciale fictive, documente folosite la obţinerea rambursărilor de la DGFP Dolj.

La începutul lunii august 2006, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 11 inculpaţi, care au fost acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni, printre care înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, fals, uz de fals, evaziune fiscală sau constituirea unui grup infracţional organizat. Pe 19 iunie 2014 judecătorii Curţii de Apel Craiova l-a condamnat pe Smir Sprânceană în dosarul unor returnări ilegale de TVA de la DGFP Dolj, în valoare de aproape 66 de milioane de lei la opt ani de închisoare. Tot atunci Adrian Marius Berceanu a fost condamnatla  8 ani, Roland Împuşcătoiu – 7 ani şi 3 luni, Petrişor Crăciun – 3 ani şi 6 luni, Alin Popa – 3 ani şi 6 luni, Florinel Buioca – 3 ani şi 8 luni, Florinela Dobre – 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *