Sile Drăgușin, lider al lumii interlope din Craiova, zece ani de pușcărie

tribunal

Ion Drăgușin, zis Sile Drăgușin sau Sile Zapp, a fost condamnat la zece ani de pușcărie pentru trafic de influență. Același Sile Drăgușin, în anul 2006, a fost condamnat la șapte ani de închisoare într-un alt dosar de trafic de influență.

La începutul lunii februarie 2014, Sile Drăgușin i-a cerut unui denunțător suma de 70.000 de euro şi a primit, printr-un intermediar, în perioada 14 februarie – 18 aprilie 2014, suma totală de 60.000 de euro, în trei tranşe. Anchetatorii spun că, în schimbul banilor, Sile a lăsat să se înțeleagă „că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi că îi poate determina să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună cercetarea în stare de libertate a denunțătorului și a celorlalți inculpați, membri ai aceleiași familii.

La sfârșitul lunii iulie 2014, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Joi, 18 decembrie, a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Totodată, Tribunalul Dolj a hotărât confiscarea de la Drăgușin a sumei de 60.000 de euro și a menținut sechestrul pus pe locuința acestuia. Tot instanța a menținut și măsura arestului preventiv în cazul inculpatului.

În luna iulie 2005, Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), în prezent DNA, comunica faptul că procurorii au finalizat urmărirea penală şi s-a dispus trimiterea în judecată, tot în stare de arest preventiv, a inculpatului Drăgușin Ion. În octombrie 2006, Sile Drăgușin a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare pentru trafic de influență, însă a stat după gratii numai până pe 30 noiembrie 2009, când a fost eliberat condiționat în urma unei hotărâri a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *