Soţii Mihaela şi Silviu Cotigă

Silviu Cotiga

Silviu Cotiga

Silviu Cotigă, director al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj până în ianuarie 2009, a fost judecat până pe 15 mai 2012 pentru comiterea infracţiunii de şantaj.

Fostul director al ITM Dolj, a fost acuzat de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că, în 2006, „a  înţeles să folosească puterea conferită de atribuţiile funcţiei de inspector-şef al ITM Dolj spre a o determina pe partea vătămată(patronul unui service din Craiova) să nu mai pretindă diferenţa neachitată de 1.350 de lei, pe care i-o datora SC VISILCO GENCOM SRL“.

În ianuarie 2009, Silviu Cotigă a fost trimis în judecată, dosarul cu numărul 456/215/2009 fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care l-a condamnat în iulie 2010 la trei ani de închisoare cu suspendare. La apel, Tribunalul Dolj a scăzut pedeapsa inculpatului cu un an, iar sentinţa a rămas definitivă printr-o hotarâre a Curţii de Apel Craiova din 15 mai 2012.

Soţia lui Silviu Cotigă, Mihaela Cotigă (directoarea Centrului Regional de Formare Profesională Dolj), este anchetată de ANI. Inspectorii ANI au comunicat la sfârşitul lunii martie 2012, că există indicii privind posibila săvârşire a infracțiunii de conflict de interese şi a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupție faţă de Mihaela Cotigă, directoarea Centrului Regional de Formare Profesională Dolj. ANI a mai precizat că Mihaela Cotigă şi-a şcolit soţul şi fiul ca „formatori de formatori“, dar şi că a împărţit mai multe contracte cu cei doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *