Viorel Călin, trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală

137853maxim

Viorel Călin, patronul şi administratorul SC Cavi Imexco SRL, a fost reţinut pe 14 decembrie 2010 şi acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi nevirarea contribuţiilor cu reţinere la sursă. S-a constatat că, cu ocazia derulării a trei contracte – amenajarea parcării Complexului Energetic Craiova, modernizarea Gării Craiova şi reamenajarea Pieţei Gării, Călin a evidenţiat în actele contabile ale societăţii cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale şi a omis evidenţierea unor venituri realizate, cu consecinţa sustragerii de la plata către bugetul de stat a sumei de 2.794.493 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

A fost trimis în judecată în 19449/63/2010 pe 23.12.2010, iar pe 19 martie 2012 Tribunalul Dolj l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. În prezent, Curtea de Apel Craiova judecă apelul formulat de inculpat.

Update:

La începutul lunii iulie 2013 Curtea de Apel Craiova a respins acțiunea formulată de Viorel Călin, patronul SC Cavi Imexco SRL. Ulterior, acesta a formulat recurs, care însă i-a fost respins. Astfel, pe data de 4 aprilie 2014 Înalta Curte de Casație și Justiție a hotarat să inculpatul său execute pedeapsa dată în martie 2012 de magistrați Tribunalului Dolj. Hotărârea instanței a fost definitivă, iar inculpatul Viorel Călin a fost încarcerat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *